Emvecon

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu

Animal Protection Pact

Emvecon bvba steunt allerlei organisaties die zich inzetten voor het algemeen welzijn van dieren. Lees hieronder het betoog van Marc Verstraeten, zaakvoerder van Emvecon bvba.

 

Laat ik maar direct met de deur in huis vallen: de mens is het ergste beest dat rondloopt op deze aarde! Er is zeer veel ellende in deze wereld, en laten we eerlijk zijn, het meeste daarvan is ten gevolge van de mens. Spijtig genoeg zijn ook dieren daarbij vaak een onschuldig slachtoffer.

Wat als we nu eens dolfijnen massaal een kleine ondiepe baai binnenlokken, de toegang daarna afsluiten zodat ze niet weg kunnen. En dan, ... dan gaan we ze te lijf met allerhande wapens. En we stoppen pas als het water donkerrood kleurt en het laatste zuchtje levenslucht uit hun longen is verdwenen.

Wat als we nu eens op zoek gaan naar kleine, schattige, lieve, donzige zeehondenpups. En als we ze gevonden hebben, slaan we ze de kop in zodat hun donzig wit pelsje rood wordt.

Wat als we nu eens honden laten lopen tegen elkaar, voor de sport, dat is toch gezond. Maar als onze hond niet wint, verdient hij natuurlijk een straf. Wat denk je van ophangen in een bos, de poten breken en dan in brand steken.

Dit zijn maar enkele voorbeelden van hoe de 'Westerse' mens omgaat met dieren. Misschien ben ik naïef om te geloven dat dit totaal niet nodig is. Misschien ben ik naïef om te hopen dat we hier iets aan kunnen doen. Ik ben iemand die hiertegen iets wil ondernemen, ... en gelukkig ben ik niet alleen.

Ik ben geen held die onvervaard ten strijde trekt tegen al dit onrecht. Ik ben zelfs geen vegetariër. En ja, ook ik klop al wel eens vlieg of mug dood als ze op mijn eten kruipen. Maar dat wil niet zeggen dat ik geen steun kan zijn voor mensen die wel op de barricaden kruipen om dieren te helpen. Misschien is het om mijn eigen geweten te sussen, maar ik probeer te leven naar volgende filosofie: liever inconsistent goed, dan consistent fout.

Het is daarom dat ik via Emvecon bvba verschillende organisaties financieel steun via donaties en gratis reclame. En ik hoop dat na het lezen van dit veel te korte betoog jullie een keer een kijkje gaan nemen bij die organisaties. En wie weet, misschien dat jullie dan ook overtuigd geraken van de noodzaak tot ingrijpen en net als ik deze groep van mensen willen steunen.

Hartelijk dank,
Marc Verstraeten

 

Bent u net als Emvecon begaan met het welzijn van dieren. Wilt u ook uw hart laten spreken, kom dan in actie!

 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu