Emvecon

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu

Consultancy

Consultancy is de belangrijkste activiteit binnen Emvecon. De vorm van consultancy die het meest gehanteerd wordt is de dienstverlening bij een bedrijf zelf.
Een bedrijf heeft extra expertise nodig om zijn project af te werken en doet daarbij beroep op de kennis en ervaring dat het kan vinden bij Emvecon.

Op deze pagina staat een greep uit de verschillende consultancy opdrachten reeds uitgevoerd door Emvecon.

Argenta is een bankverzekeringsgroep, vandaag de vijfde grootste financiële instelling in België. De kernbedrijvigheid bestaat uit het aanbieden van spaarboekjes en het verstrekken van hypotheekleningen. Emvecon is actief als senior technisch analist op de afdeling Lenen. Naast het afleveren van gedetailleerde analyses, is Emvecon ook expert in het Lenen Back Office systeem en Team Lead van het technische team bij Lenen.

Business Architects International is een toonaangevend Europees softwarebedrijf dat zijn focus richt op oplossingen voor de financiële markt. BAI ontwikkelt en onderhoudt innovatieve, herbruikbare en kwalitatief hoogstaande bankproducten. Emvecon werkt mee aan het RABO Bank CPL project met de ontwikkeling van businessmodellen voor leningproducten.

Alcatel Bell Sapce is een belangrijke internationale speler inzake ruimtevaarttechnologie. Emvecon heeft meegeholpen aan de ontwikkeling van een TT-FEE beheersysteem voor de communicatie met de ATV op weg naar het ISS. Een grote bijdrage werd ook geleverd bij de ontwikkeling van een ESA-GSTP onderzoeksproject voor de communicatie tussen EGSE Nodes en client applicaties.

Compu-Mark is wereldleider binnen het domein van merkenbescherming. Bedrijven kunnen via Compu-Mark nagaan of ander bedrijven gelijkaardige merknamen op de markt willen brengen. Dit laat hen dan toe om eventuele gerechtelijke stappen te ondernemen ter bescherming van hun merknaam. Dit onderzoek gebeurt via een ruim palet van zoekalgoritmen: exacte of fonetische matching, visuele gelijkheid. De voornaamste bijdragen van Emvecon waren bij het ontwikkelen van beeldverwerkingsalgoritmen en nieuwe features voor de zoekmachines.

Siemens Atea behoort strikt genomen niet tot de klanten van Emvecon. Het was zaakvoerder Marc Verstraeten die daar zijn carriëre is begonnen als Software Engineer nog voor er ooit sprake was van Emvecon. Marc werkte er mee aan de ontwikkeling van een besturingssysteem voor telecommunicatie apparatuur, SMN-OS. Ook begeleidde hij een telecom migratieproject voor Telstra Australia in Duitsland (München), maar vooral Down Under (Melbourne).

Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu